Geen extra levertijd. We hebben meer voorraad dan ooit

Interview Vis Magazine

Interview Vis Magazine:

Vis moet goed worden verpakt, van transport tot op het bord. Grondstof­prijzen zijn echter gestegen en verpakkingsmateriaal is schaarser. Ook verduurzaming is een hot issue. De verpakkingsindustrie denkt met de vissector mee. Vandaag deel 3 van deze rondvraag met Eugène Hogervorst van Brabo-Pack BV.

Sinds de oprichting in 1974 is Brabo-Pack in Waalwijk uiteindelijk gespecialiseerd in kwalitatief hoogwaardige kunststof verpakkingsmaterialen van PP (polypropyleen), PET (polyester) of rPET (gerecycled polyester), onder meer voor visproducten. Vanaf 2000 worden gastronormschalen voor de gastronomie geproduceerd en dat blijkt een schot in de roos, zo vertelt commercieel directeur Eugène Hogervorst. “En dan is er in 2020 ineens de corona-pandemie. De gastronormschalen bepaalden inmiddels een substantieel deel van onze totale verpakkingsproductie. Door de eerste lockdown verminderde onze productie drastisch. Zoals bekend herhaalde de geschiedenis zich het jaar daarop. Nog altijd hebben ondernemers, met name in branches als de horeca, het zwaar. Daar komen nog eens extreme grondstofschaarste en -prijsverhogingen bij. Het goede nieuws is dat er veel solidariteit is. Naast onze bestaande klanten hebben we ons op de retail en andere sectoren gericht. We hebben onze planning aangescherpt door precies in kaart te brengen wanneer welke klant wat nodig heeft. En we zorgen er gewoon voor dat we meer voorraad hebben dan ooit, om verdere levertijdproblematiek voor te zijn. Dat is belangrijk; zo trekt de vraag naar onze producten gelijk weer aan nu de horeca grotendeels is vrijgegeven.”

Sauscup met schroefdop

Als ondernemer moet je altijd creatief blijven en dat doet Brabo-Pack, stelt Hogervorst. “Een voorbeeld: iedereen kent bezorgmaaltijden met sauscupjes waarvan de deksel of te los zit waardoor de saus eruit loopt, of te vast klemt waardoor je de saus over je heen kan krijgen als de deksel eindelijk ‘openschiet’. Daar wilden wij wat mee. In Frankrijk vonden we cupjes met schroefdop die wij recent op de Nederlandse markt hebben gebracht. Uitermate geschikt voor sausjes bij sushi of voor een dressing bij een vissalade. Zoals altijd leveren we ook deze sauscupjes in uitstekende kwaliteit – dé belangrijkste factor in het proces tussen fabrikant en klant. Ons kwaliteitsteam voert continu kwaliteitscontroles uit. Om hygiëne en voedselveiligheid te garanderen zijn we BRC (British Retail Consortium)-AA gecertificeerd, waarmee we aan de strengste eisen voldoen qua voedselveilig produceren van verpakkingsmateriaal. Ook zijn we ons bewust van onze medeverantwoordelijkheid voor mens en milieu. Brabo-Pack heeft zich daarom pro-actief aangesloten bij verschillende brancheverenigingen en belangenorganisaties.”

 

https://www.vismagazine.nl/nieuws/geen-extra-levertijd-we-hebben-meer-voorraad-dan-ooit